Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Колашину одржан округли сто „Медијска слика о Ромима“

Објављено: 25.07.2013. 20:49 Аутор: ПР служба

Данас је у Колашину, у организацији Министарства за људска и мањинска права и Министарства културе, одржан Округли сто на тему „Медијска слика о Ромима“ посвећен предсједавању Црне Горе глобалним пројектом „Декада укључења Рома 2005-2015“, са акцентом на законску улогу локалних јавних емитера о питањима инклузије ове популације.

Учесници панела сагласни су да ће популаризација овог теме, односно афирмација јавног интереса из области људских права, допринијети институционалном побољшању положаја ромске заједнице и укључивања у главне друштвене токове.

Учесници Округлог стола закључили су да је за промоцију културе толеранције и недискриминаторног односа од кључног значаја професионална улога медија базирана на високим етичким стандардима и принципима саморегулације. Уједно, ово су и темељни принципи слободе изражавања и поштовања европске агенде свих субјеката медијског система Црне Горе.

ПР служба

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?