Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Kolašinu održan okrugli sto „Medijska slika o Romima“

Objavljeno: 25.07.2013. 20:49 Autor: PR služba

Danas je u Kolašinu, u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Ministarstva kulture, održan Okrugli sto na temu „Medijska slika o Romima“ posvećen predsjedavanju Crne Gore globalnim projektom „Dekada uključenja Roma 2005-2015“, sa akcentom na zakonsku ulogu lokalnih javnih emitera o pitanjima inkluzije ove populacije.

Učesnici panela saglasni su da će popularizacija ovog teme, odnosno afirmacija javnog interesa iz oblasti ljudskih prava, doprinijeti institucionalnom poboljšanju položaja romske zajednice i uključivanja u glavne društvene tokove.

Učesnici Okruglog stola zaključili su da je za promociju kulture tolerancije i nediskriminatornog odnosa od ključnog značaja profesionalna uloga medija bazirana na visokim etičkim standardima i principima samoregulacije. Ujedno, ovo su i temeljni principi slobode izražavanja i poštovanja evropske agende svih subjekata medijskog sistema Crne Gore.

PR služba

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?