Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нумановић посјетио склониште НВО "Сигурна женска кућа"

Објављено: 06.11.2013. 22:10 Аутор: ПР служба

Данас је министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио склониште НВО "Сигурна женска кућа" у Подгорици.

Том приликом разговарао је са предсједницом НВО "Сигурна женска кућа" Љиљаном Раичевић и извршном директорком Будиславком Савељић. Разговарано је о законодавном и институционалном оквиру за заштиту жртава насиља у породици, те истакнути позитивни ефекти важећег законодавства и потреба за мултисекторским приступом овом питању, нарочито кроз имплементацију Протокола о поступању у случајевима насиља у породици.

Саговорнице су истакле да је у овој години повећан број жена жртава насиља које бораве у склоништу, али и да радује подататак да се жртве много краће задржавају у склоништу јер је систем заштите жртава насиља у породици унапријеђен, тј. да се Закон о заштити од насиља у породици и Стратегија заштите од насиља у породици ефикасније примјењују. Нарочито су похвалиле сарадњу са тимом за породично насиље Управе полиције и Центром за социјални рад, те другим надлежним институцијама.

Министар Нумановић је уручио симболичан поклон потребан за функционисање склоништа.

ПР служба

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?