Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Numanović posjetio sklonište NVO "Sigurna ženska kuća"

Objavljeno: 06.11.2013. 22:10 Autor: PR služba

Danas je ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović posjetio sklonište NVO "Sigurna ženska kuća" u Podgorici.

Tom prilikom razgovarao je sa predsjednicom NVO "Sigurna ženska kuća" Ljiljanom Raičević i izvršnom direktorkom Budislavkom Saveljić. Razgovarano je o zakonodavnom i institucionalnom okviru za zaštitu žrtava nasilja u porodici, te istaknuti pozitivni efekti važećeg zakonodavstva i potreba za multisektorskim pristupom ovom pitanju, naročito kroz implementaciju Protokola o postupanju u slučajevima nasilja u porodici.

Sagovornice su istakle da je u ovoj godini povećan broj žena žrtava nasilja koje borave u skloništu, ali i da raduje podatatak da se žrtve mnogo kraće zadržavaju u skloništu jer je sistem zaštite žrtava nasilja u porodici unaprijeđen, tj. da se Zakon o zaštiti od nasilja u porodici i Strategija zaštite od nasilja u porodici efikasnije primjenjuju. Naročito su pohvalile saradnju sa timom za porodično nasilje Uprave policije i Centrom za socijalni rad, te drugim nadležnim institucijama.

Ministar Numanović je uručio simboličan poklon potreban za funkcionisanje skloništa.

PR služba

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?