Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подршка министарства за људска и мањинска права НВО,,Удружење родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју-Наша иницијатива"

Објављено: 05.03.2014. 23:24 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права препознало је снагу и пожртвованост људи из НВО ,,Удружење родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју-Наша иницијатива“ и пружило подршку отварању нових просторија ове организације које су условније, хуманије и опремљеније за подршку дјеци са сметњама у развоју.

Министар Нумановић је уручио симболичан поклон у виду радијатора који ће у будуће олакшати гријање просторија организације и самим тим олакшати рад и боравак присутне дјеце и стручног особља које ће радити са њима.

Министар је изразио похвале Министарству одбране које је уступило простор организацији, као и неопходну помоћ у извођењу радова на припреми самог објекта за рад.

Група којој припадају дјеца са сметњама у развоју спада у најрањивије групе у нашем друштву и захтјева нашу пуну подршку и несебичну помоћ државе у интеграцији у друштво.

Министар је истакао да сва дјеца имају једнаке потребе и да је на држави одговорност и морална обавеза да даје свој пуни допринос да се те потребе и остварују.

Са жељом да се у свим градовима изграде дневни центри који ће пружити видну подршку залагању родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју као и самој дјеци и омладини који би били корисници тих центара, министар је позвао све општине да крену путем изградње дневних центара. Подршка која се пружа свим рањивим категоријама кроз законодавни оквир је доста добра, но не треба занемарити и конкретне примјере чији је значај је препознатљив истога трена.

ПР служба

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?