Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Објављено: 21.07.2014. 22:54 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
У вези са саопштењем Института алтернатива, у којем се наводи да „Влада није поднијела Скупштини извјештај о остварењу буџетских прихода у току прве половине 2014. године“, саопштавамо сљедеће:

Министарство финансија припремило је Извјештај о остварењу буџетских прихода у току прве половине 2014. године кога ће разматрати Влада Црне Горе. По усвајању Извјештаја од стране Владе, исти ће бити прослијеђен Скупштини Црне Горе. 

Тврдње које су изнијете у саопштењу Института алтернатива да у Црној Гори не постоји добра информисаност јавности о извршењу буџета малициозне су и нетачне. Пуна транспаретност и омогућавање остваривања права на информисаност о укупном буџетском процесу основни су приципи којима се руководи ово министарство. 

У том правцу, једна од активности Министарства финансија је редовно објављивање (на мјесечном нивоу) на интернет сајту публикација „Мјесечни макроекономски индикатори“, које, осим фискалних и података о јавном дугу, садрже и макроекономске индикаторе, те је, на овај начин, свим заинтересованим субјектима омогућен увид у све релеватне податке који се тичу буџетског процеса.

ПР СЛУЖБА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?