Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција "Жене, мир и безбједност"

Објављено: 03.05.2015. 21:14 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Комуникационим тимом Црне Горе за НАТО, организује конференцију на тему „Жене, мир и безбједност”, која ће се одржати сјутра 4. маја 2015. године у хотелу „Подгорица” у Подгорици, са почетком у 9:30х.

У уводном дијелу ће се обратити министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, и национални координатор за НАТО господин Веселин Гарчевић. 

На конференцији  ће се дискутовати о сљедећим темама: Политика родне равноправности у процесу европских и  НАТО интеграција,  међународни и домаћи правни инструменти за остваривање политике родне равноправности у Црној Гори, национални План за постизање родне равноправности-  ПАПРР са Програмом спровођења за период 2015. и 2016., с посебним акцентом  на имплементацију Резолуције 1325 кроз сет мјера из Програма, као и имплементација Плана активности за родну равноправност Војске Црне Горе.

Једна од панелисткиња на конференцији је и госпођа Маријет Шурман, специјална представница НАТО-а  за жене, мир и безбједност.  

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?