Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст „Правила бордела“ објављен у дневним новинама „Вијести“

Објављено: 30.08.2015. 16:40 Аутор: ПР служба

Поводом текста „Правила бордела“ објављеног 25. 08. 2015.године у дневним новинама „Вијести“, Министарство за људска и мањинска права даје сљедеће реаговање: 

Квалификације које су изнијете у тексту представљају грубо кршење људских права жена, и на погрдан и уврједљив начин се говори о женама. 

Медији и јавна ријеч треба да буду у функцији заштите људских права, а не супротно. Новинарска етика управо налаже да не дође до кршења људских права. 

Министарство за људска и мањинска права у свом раду спроводи политику заштите људских права, а у времену када као имеператив постављамо антидискриминацију и родну равноправност, садржина наведеног текста не би требало да буде дио било каквог дискурса, а камоли јавног. 

Сваки вид насиља, укључујући и вербално насиље према женама представља кршење људских права и кршење закона. 

Министарство за људска и мањинска права указује, да медији у времену када комуникација и комуникациони канали представљају веома битан сегмент сваког друштва, треба да се руководе поштовањем људских права и основним етичким правилима. Свако супротно поступање шкоди не само појединцу, већ и друштву уопште.

 

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?