Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Објављено: 10.12.2015. 20:31 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 11. децембра, са почетком у 13 х, округли сто на тему „Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи“ у хотелу „ Франца“ у Бијелом Пољу.
Министар др Суад Нумановић обратиће се у уводном дијелу, док ће о положају ромске заједнице у нашој земљи и даљој интегративној перспективи говорити представницици Министарства за људска и мањинска права, представници/е невладиних организација које се баве заштитом и унапређењем ромске и египћанске популације и Ромског савјета.

Догађај је намијењен ученицима/ама средњих школа и виших разреда основних школа, а у циљу информисања младих генерација о стању, унапређењу и поштовању људских права, конкретно Рома и Египћана у Црној Гори.
Том приликом, биће презентован први Црногорско-ромски и ромско-црногорски рјечник, о којем ће, поред осталих, говорити и аутор Љатиф Демир.

Контакт особа: Сања Жугић 069 160 903.
Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?