Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Конференција о усклађивању прописа у области набавке са директивом ЕУ

Објављено: 31.05.2016. 18:42 Аутор: мод
У оквиру норвешког пројекта о изградњи интегритета, у организацији Центра за интегритет у сектору одбране (ЦИДС) из Осла, у сарадњи са националним партнерима на пројекту, у Подгорици је данас одржана конференција на тему: Усклађивање прописа у области набавки са директивом ЕУ 2009/81/еу у сектору одбране и сродним секторима - Успостављање добрих пракси.

Циљ конференције јесте да се кроз дискусију о законској регулативи у овој области, степену усклађености исте са европском легислативом, као и размјену мишљења и искустава експерата из Црне Горе, региона, НАТО-а и ЦИДС-а допринесе бољем разумијевању овог питања и јачању транспарентности и интегритета сектора одбране и безбједности.
Конференцију су отворили Пер Ааге Цхристенсен, директор Центра за изградњу интегритета у Министарству одбране Краљевине Норвешке, др Нађа Миланова, представница НАТО Програма за изградњу интегритета у сектору одбране, Биљана Дуловић, шефица Бироа за кадровске и правне послове Министарства унурашњих послова и менаџерка интегритета и мр Санела Ђозгић, шефица кабинета у Министарству одбране и чланица радне групе за имплементацију Плана интегритета Министарства одбране и Војске Црне Горе.

Експертску подршку конференцији су пружили регионалнии и НАТО предавачи на односну тему, док су полазници радионице били релевантни представници министарстава одбране и унутрашњих послова, Агенције за националну безбједност и Управе за јавне набавке.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?