Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

На важност заштите од насиља у породици и малољетничких присилних бракова међу ромском популацијом указано и у Тивту

Објављено: 30.06.2016. 20:00 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права – Одјељење за унапређење и заштиту права Рома и Египћана у сарадњи са Министарством унутрасњих послова, Канцеларијом за борбу против трговине људима, члановима Ромског савјета, Центром за ромске иницијативе и осталим невладиним организацијама организовало је у Тивту и Котору једнодневну едукацију и спровело кампању о заштити од насиља у породици и малољетничких присилних бракова међу ромском популацијом.

На едукацији, која је одржана у мултимедијалној сали општине Тиват, присуствовало је 27 учесника, родитеља, дјеце, ромских и египћанских активиста, службеника/ца државне управе. О проблемима насиља у породици, насиља над женама и дјечијим недозвољеним браковима, те о важности образовања припадника ромске и египћанске популације говорили су Сокољ Беганај испред Министарства за људска и мањинска права, мр Маријана Радуновић и Бехија Рамовић испред Канцеларије за борбу против трговине људима, извршна координаторка „Центра за ромске иницијативе“ Фана Делија и мр Дарка Огњановић представница општоне Тиват.

 

Едукације и кампање на поменуте теме су предвиђене „Стратегијом за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016-2020“ у циљу спрјечавања склапања дјечијих недозвољених бракова и борбе против насиља у породици и насиља над женама, које Министарство спроводи континуирано.

 

Едукације и кампање,од почетка године, одржане су у Херцег Новом дана, Будви и на Цетињу.

 

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?