Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Na važnost zaštite od nasilja u porodici i maloljetničkih prisilnih brakova među romskom populacijom ukazano i u Tivtu

Objavljeno: 30.06.2016. 20:00 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za unapređenje i zaštitu prava Roma i Egipćana u saradnji sa Ministarstvom unutrasnjih poslova, Kancelarijom za borbu protiv trgovine ljudima, članovima Romskog savjeta, Centrom za romske inicijative i ostalim nevladinim organizacijama organizovalo je u Tivtu i Kotoru jednodnevnu edukaciju i sprovelo kampanju o zaštiti od nasilja u porodici i maloljetničkih prisilnih brakova među romskom populacijom.

Na edukaciji, koja je održana u multimedijalnoj sali opštine Tivat, prisustvovalo je 27 učesnika, roditelja, djece, romskih i egipćanskih aktivista, službenika/ca državne uprave. O problemima nasilja u porodici, nasilja nad ženama i dječijim nedozvoljenim brakovima, te o važnosti obrazovanja pripadnika romske i egipćanske populacije govorili su Sokolj Beganaj ispred Ministarstva za ljudska i manjinska prava, mr Marijana Radunović i Behija Ramović ispred Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, izvršna koordinatorka „Centra za romske inicijative“ Fana Delija i mr Darka Ognjanović predstavnica opštone Tivat.

 

Edukacije i kampanje na pomenute teme su predviđene „Strategijom za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016-2020“ u cilju sprječavanja sklapanja dječijih nedozvoljenih brakova i borbe protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama, koje Ministarstvo sprovodi kontinuirano.

 

Edukacije i kampanje,od početka godine, održane su u Herceg Novom dana, Budvi i na Cetinju.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?