Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стипендије Министарства вањских послова и међународне сарадње Италије и Европског колеџа у Парми

Објављено: 09.09.2016. 16:15 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Обавјештавамо заинтересоване кандидате да Министарство вањских послова и међународне сарадње Италије и Европски колеџ у Парми, додјељују 5 стипендија, у трајању од 9 мјесеци, почев од новембра 2016. године. Стипендије су намијењене похађању Високих европских студија (ДАСЕ), на Европском колеџу у Парми. Стипендије су намијењене младим свршеним студентима из европских и ваневропских земаља који посједују дипломе из области права, економије, политичких, друштвених, хуманистичких или лингвистичких наука.

Захваљујући интердисциплинарности студија овај програм могу пратити и студенти који су завршили научне и инжињерске студије.

Кандидати заинтересовани за ове студије треба да испуњавају сљедеће услове:
- да посједују диплому о завршеним основним или специјалистичким студијама (3+2),
- да у тренутку пријављивања нијесу уписани ни на један факултет,
- да немају више од 35 година старости.

Предавања се одржавају на италијанском, енглеском и француском језику, тако да је потребно минимално знање енглеског и ниво А1 знања италијанског језика. Мјесечни износ стипендије је 820 еура. Трошкове здравственог осигурања током студија сносиће Министарство вањских послова и међународне сарадње Италије. Европски колеџ у Парми ослобађа стипендисте плаћања дијела школарине у укупном износу 500 еура, док суму од 3000 еура морају сами да плате.

Студенти који, након завршених студија, положе предвиђене испите ДАСЕ и који, у наредних 6-18 мјесеци, предају тезу на европске теме, имају право да добију диплому мастера првог или другог нивоа на универзитетима Луисс Гуидо Царли у Риму, Университа Суор Орслола Бенинцаса у Напуљу, или Университа у Парми. Више информација заинтересовани кандидати могу наћи на интернет адреси: хттп://еуропеанцоллеге.ит

Процедура пријављивања:

1. Кандидати треба да попуне интерактивни фомулар који се може наћи на интернет адреси Министарства за иностране послове и међународну сарадњу Италије: хттпс://борсеонлине.естери.ит

Формулари ће бити доступни до 11. септембра (до 12:00 сати по италијанском времену).

2. Кандидати треба да попуне и формулар који се налази на интернет адреси Европског колеџа „Парма“: хттп://www.еуропеанцоллеге.ит/ит-ИТ/диплома-е-мастер-университарио/Диплома-ин-Алти-Студи-Еуропеи-ДАСЕ_м54.аспx а затим га морају послати, у пдф формату, на електронску адресу: апплy@цоллегиоеуропео.ит


Биће узете у разматрање само апликације у којима је испоштована наведена процедура, а оцјењиваће их комисија сачињена од представника Министарства вањских послова Италије и Европског колеџа у Парми, током септембра мјесеца, након чега ће обавијестити ко су добитници стипендија, а ко резервни кандидати.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?