Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство њемачке Савезне Покрајине Нордрхеин Wестфален, у сарадњи са Универзитетом Хеинрицх Хеине у Дизелдорфу, расписало је конкурс за додјелу три стипендије “Јоханнес Рау”

Објављено: 03.02.2017. 22:23 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Министарство њемачке Савезне Покрајине Нордрхеин Wестфален, у сарадњи са Универзитетом Хеинрицх Хеине у Дизелдорфу, расписало је конкурс за додјелу три стипендије “Јоханнес Рау”, намијењене усавршавању докторанада и младих истраживача из земаља Средње и Југоисточне Европе.

Носилац пројекта је Институт за њемачко и међународно право и истраживање партија на Универзитету Хеинрицх Хеине у Дизелдорфу.

Циљ Програма је да подржи младе на њиховом путу демократизације, кроз усавршавање младих истраживача.

Стипендије пружају могућност спровођења истраживачког пројекта, или усавршавања, са фокусом на истраживању демократије на поменутом Институту. Осим тога, стипендисти ће имати прилику да се упознају са практичним радом у покрајинском парламенту, као и са радом посланика у парламенту покрајине.

Предвиђена је и тромјесечна пракса у политичким партијама, као и у администрацији парламента покрајине Нордрхеин Wестфален.

Стипендије су намијењене дипломираним студентима права, политичких наука, социологије и сродних области.

Критеријуми за селекцију:

- Академски успјех,
- Препоруке два професора са матичног универзитета кандидата које документују научну (истраживачку) дјелатност кандидата,
- Убједљив и добро испланиран истраживачки пројекат,
- Мотивационо писмо,
- Старосна граница је 32 године (могући изузеци од правила).

Кандидати морају посједовати добро знање њемачког језика (доказ: Дутсцхе Спрацхпрüфунг фüр ден Хоцхсцхулзуганг“, Зентрале Оберстуфенпрüфунг дес Гоетхе Институтс, Дас Гроßе Деутсцхе Спрацхдиплом, или слично).

Пријавна документација:

Заинтересовани кандидати треба да поднесу формулар и пријавну документацију према моделу ДААД (Њемачка служба за академску размјену) “Захтјев за истраживачку стипендију“ - „Антраг ауф еин Форсцхунгс-/Студиенстипендиум (www.даад.де/де/форм, најкасније до 31. марта 2017. године, на сљедећу адресу:

Хеинрицх-Хеине-Университäт
Институт фüр Деутсцхес унд Интернатионалес Партеиенфорсцхунг (ПруФ)
Университäтсстраßе 1
40225 Дüселдорф Деутсцхланд
Контакт електронска адреса: ПРуФ@хху.де.www.пруф.де

ОВДЈЕ можете преузети текст конкурса на њемачком језику.

Додатне информације о потребној документацији, као и условима, могу се наћи овдје, у тексту расписа на њемачком језику, или у Секретаријату Института за њемачко и међународно право и истраживање партија, интернет адреса: www.пруф.де, електронска адреса: ПруФ@хху.де , телефони бр: 0049/211-81-15722 (Секретаријат); 0049/211-81-15720 (руководилац Института др. Хеике Метен)

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?