Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан семинар "Вишедимензионални индивидуализиовани приступ учењу и свеукупном развоју дјеце предшколског узраста"

Објављено: 15.05.2017. 20:23 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

У оквиру Програма "Јачање социјалног укључивања – једнако и квалитетно образовање за подршку успјешног развоја дјеце" који Министарство просвјете реализује са организацијом Саве тхе цхилдрен, од 11. до 14. маја у Хотелу Верде одржан је семинар "Вишедимензионални индивидуализиовани приступ учењу и свеукупном развоју дјеце предшколског узраста" на којем је учешће узео по један представник 21 јавне предшколске установе као и координатори програма центара раног развоја при три ресурсна центра.

Обуку су водиле психолошкиње Итана Ковачевич и Маријана Вукићевић – Иванчевић а акценат је стављен на позитивно родитељство, позитивну дисциплину, важност подизања свијести о равноправности полова.

Радионице су покриле сљедеће области: планирање у односу на дијете, развојни домени/развојна мапа, холистички приступ дјетету и свеобухватан приступ развоју и учењу дјеце у раном и предшколском васптиању и образовању, социо-емоционални развој у контексту индивидуализованог приступа развоју и учењу дјетета, пол и род, родни стериотипи, разумијевање функционисања породице - дилеме и изазови са којма се родитељи/старатељи дјеце суочавају, дијете у основи планирања и индивидуализације, портфолио, опсервација - значај за разумјевање, планирање и усмјеравање развоја и учења дјетета.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?