Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почео трећи циклус обука за унапређење националног учешћа у Хоризонт-у 2020

Објављено: 05.06.2017. 22:36 Аутор: Министарство науке
У организацији Министарства науке и Европске комисије данас је почео трећи циклус обука за развој и имплементацију пројектних идеја у ЕУ Оквирном програму за истраживање и иновације „Хоризонт 2020 (2014-2020).

Петодневни програм обуке се односи на припрему и развој пројектних идеја, креирање конзорцијума, начине аплицирања, израду буџета, административне и уговорне процедуре, као и управљање конкретним пројектом.

Трећи, од укупно шест циклуса обука, реализује се у оквиру Инструмента предприступне подршке (ИПА), кроз пројекат „Повећање националног учешћа у Хоризонт-у 2020“, а похађају га представници Универзитета Црне Горе, Универзитета Медитеран, Универзитета Доња Горица, Министарства здравља, Министарства науке, Дирекције за мала и средња предузећа, као и представници Центра изврсности (ЦоЕ БИО ИЦТ).

Трећи циклус обука воде експерти консултантске куће ИБФ, господа Алекс Перси Смит (Алеx Перцy Смитх) и Марк Бигрет (Марц Бигрет), као и госпођа Биргит Керстенс (Биргит Керстенс).

Четврти циклус обука је планиран за период од 26. до 30. јуна, 2017. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?