Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počeo treći ciklus obuka za unapređenje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020

Objavljeno: 05.06.2017. 22:36 Autor: Ministarstvo nauke
U organizaciji Ministarstva nauke i Evropske komisije danas je počeo treći ciklus obuka za razvoj i implementaciju projektnih ideja u EU Okvirnom programu za istraživanje i inovacije „Horizont 2020 (2014-2020).

Petodnevni program obuke se odnosi na pripremu i razvoj projektnih ideja, kreiranje konzorcijuma, načine apliciranja, izradu budžeta, administrativne i ugovorne procedure, kao i upravljanje konkretnim projektom.

Treći, od ukupno šest ciklusa obuka, realizuje se u okviru Instrumenta predpristupne podrške (IPA), kroz projekat „Povećanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020“, a pohađaju ga predstavnici Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran, Univerziteta Donja Gorica, Ministarstva zdravlja, Ministarstva nauke, Direkcije za mala i srednja preduzeća, kao i predstavnici Centra izvrsnosti (CoE BIO ICT).

Treći ciklus obuka vode eksperti konsultantske kuće IBF, gospoda Aleks Persi Smit (Alex Percy Smith) i Mark Bigret (Marc Bigret), kao i gospođa Birgit Kerstens (Birgit Kerstens).

Četvrti ciklus obuka je planiran za period od 26. do 30. juna, 2017. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?