Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Завршни састанак Управног одбора пројекта „Сарадња између Завода за запошљавање Црне Горе и центара за социјални рад“

Објављено: 20.09.2017. 15:29 Аутор: мрсс
Дана 20. септембра 2017. године, у Хотелу “Рамада”, одржан је завршни  састанак Управног одбора пројекта „Сарадња између Завода за запошљавање Црне Горе и центара за социјални рад“. Пројекат се реализује у оквиру Оперативног програма „Развој људских ресурса 2012-2013“ који се финансира из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА).

Састанак Управног одбора отворио је директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту, гдин Горан Кушевија који је поздравио присутне и захвалио се пројектном тиму на сарадњи, уложеном труду и постигнутим резултатима, истичући значај иситх за запослене у Заводу за запошљавање, центрима за социјални рад и за радно способне кориснике материјалног обезбјеђења породице. Након излагања, дао је ријеч директору пројекта WYГ Интернатионал-а гдину Роберту Бабичу који је поздравио присутне и кратко се осврнуо на постигнуте резултате.

Водитељица пројекта Вања Хазл детаљно је представила Завршни извјештај пројекта, који укључује активности и резултате свих компоненти пројекта као што су:

- Анализа садашње ситуације у сектору социјалне инклузије на основу којег је израђен Извјештај о садашњем стању у сектору социјалне инклузије у Црној Гори;

- Ажурирана база података припадника РЕ популације који учествују на обукама/програмима запошљавања;

- Идентификоване потребе за обукама и припремљен програм обука за рад са осјетљивим циљним групама;

- Препоруке министарству рада и социјалног старања о садржају нацрта Споразума о сарадњи ЗЗЗЦГ и ЦСР;

- Споразум о сарадњи између ЗЗЗЦГ и ЦСР ;

- Спроведена кампања како би се информисале најугорженије групе о новим методама рада ЗЗЗЦГ и ЦСР.

Експерткиња Татјана Тихомировић посебну пажњу посветила је компоненти 4 пројекта, у овкиру које су спроведене обука потенцијалних апликаната за пројекте Европског структурног фонда и обука за кориснике грант шеме “Имплементација тренинга и пројеката за запошљавање особа с инвалидитетом и припадника РЕ популације”.

Састанку су присуствовали чланови Управног одбора и њихове замјене: Ана Стијеповић, директорица Центра за социјални рад за Главни град Подгорица и општине у оквиру Главног града Голубовци и Тузи, Љуље Душај самостална савјетница у Директорату за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова у Министарству рада и социјалног старања, Ива Вујовић, самостална савјетница у Директорату за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ) у Министарству финансија и Љиљана Нишавић савјетник у Заводу за запошљавање Црне Горе. Такође, састанку су присуствовали представници Делегације Европске уније у Црној Гори, гдин Роман Боитард и гђа Цхиара Иасцоне

Састанку је присуствовала и координаторка пројекта,Катја Вукотић.

Представница WYГ Интернатионал конзорцијума Ана Мирић је такође била присутна на састанку.

Пројекат је спроводио конзорцијум у чијем саставу су WYГ Интернатионал и WYГ Савјетовање, док су главни корисници пројекта Министарство рада и социјалног старања, Завод за запошљавање Црне Горе и центри за социјални рад. Званичан завршетак пројекта је 30.септембар 2017.године.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?