Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мисија ОЕБС- а у Црној Гори и Министарство за људска и мањинска права осуђују сваки вид родно заснованог насиља

Објављено: 24.11.2017. 17:50 Аутор: ПР служба

ПОДГОРИЦА, 24. новембар 2017.године  – Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама Мисија ОЕБС-а у Црној Гори и Министарство за људска и мањинска права у заједничком саопштењу  за јавност осудили су сваки вид родно заснованог насиља.

 

Насиље над женама остаје једно од најтежих кршења људских права у свијету данас.

 

Родно засновано насиље је неприхватљиво.

Родно засновано насиље није неизбјежно.

Родно засновано насиље се може спријечити.

 

Мисија ОЕБС- а у Црној Гори и Министарство за људска и мањинска права препознају повезаност у оснаживању родне равноправности, смањењу насиља над женама и обезбијеђивању сигурности за све грађане и грађанке под једнаким условима.

 

Због тога, борба против родно заснованог насиља и подршка иницијативама за остваривање једнаких могућности не смије бити  успутно  или привремено питање.

 

Борба против родно заснованог насиља захтјева темељан и свеобухватан напор уз учешће свих релевантних актера.

 

Црна Гора је приступила овој глобалној иницијативи 2007. године,  и од тада Мисија ОЕБС-а  подржава напоре који се предузимају у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права.У партнерском односу, наставићемо да унапријеђујемо стање   и спроводимо кампање за борбу против овог друштвеног проблема.

 

Релевантне институције морају да се свакодневно ефикасније баве родно заснованим насиљем, а не само током трајања кампања.

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?