Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Меморандум о сарадњи Министарства за људска и мањинска права и НВО "Пхирен Аменца"

Објављено: 15.12.2017. 21:06 Аутор: ПР Служба

У знаку успјешне сарадње коју Министарство за људска и мањинска права има са невладиним организацијама за унапријеђење и заштиту људских права данас је потписан Меморандум са НВО Корачајте са нама – Пхирен Аменца.

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка истакао је значај заједничке сарадње и поздравио све веће укључивање младих образованих активиста/киња из ромске и египћанске заједнице са намјером да се побољша положај и квалитет живота ове заједнице.

Елвис Бериша испред невладине организације Корачајте са нама – Пхирен Аменца је казао да ће даљи фокус сарадње бити усмјерен на активности који се односе на развој идентитета Рома и Египћана у Црној Гори.

Сарадња ће пратити и активности које се односе и на унапријеђење социјалног и економског положаја ромске и египћанске популације, затим питање стамбене ситуације, образовање, здравствену заштиту, запошљавање, правни статус, социјалну и породичну заштиту, икао и идентитет.

Меморандум о сарадњи испратиће период до 2020 када истиче Стратегија за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016-2020.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?