Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Енергy Wоод ИИИ: Преостало још 10.000 еура

Објављено: 04.01.2018. 17:27 Аутор: Министарство економије
Реализација треће фазе програма Енергy Wоод, који је почео у октобру прошле године, биће настављена и у овој години – до утрошка преосталих 10.000 еура.

Укупан буџет за Енергy Wоод ИИИ програм износио је 85.000 еура, а у протекла скоро три мјесеца одобрено је нешто више од 200 бескаматних кредита за куповину и уградњу система за гријање на модерне облике биомасе (пелет и брикет). 

Имајући у виду више него успјешну реализацију пројекта у претходном периоду, као и велико интересовање грађана, очекујемо да ће и преостали дио средстава веома брзо бити искоришћен. С обзиром на то, позивамо заинтересоване грађане да у што краћем року искористе повољности које овај програм омогућава.

Од четири банке, које су партнери у реализацији овог програма (Атлас банка, Хипотекарна банка, НЛБ банка и Прва банка), највише средстава за субвенцију бескаматних кредита остало је у Атлас банци.

Поступак аплицирања за бескаматни кредит у оквиру програма Енергy Wоод ИИИ је више него једноставан. Грађанин најприје ступа у контакт са неким од изабраних дистрибутера/инсталатера, од којег добија препоруку који систем за гријање би био најпогоднији за стамбени објекат у којем борави. Након што изабере систем, грађанин од инсталатера добија понуду за испоруку и уградњу система, односно профактуру са којом одлази у једну од изабраних банака, гдје аплицира за бескаматни кредит.

Након што банка одобри захтјев за кредит, квалификовани дистрибутер/инсталатер уграђује систем за гријање у стамбеном објекту корисника, а клијент банци отплаћује бескаматни кредит у једнаким мјесечним ратама.

Програм Енергy Wоод ИИИ грађанима омогућава да аплицирају за бескаматне кредите у износу до 3.500 еура, са периодом отплате до 5 година, за куповину и уградњу система за гријање, тј. пећи и котлова, на модерне облике биомасе (пелет и брикет). Сви детаљи о програму могу се наћи на сајту www.енергетска-ефикасност.ме.

У претходне двије фазе овог програма, које су реализоване уз подршку луксембуршке агенције за развојну сарадњу, односно на основу гранта Владе Краљевине Норвешке, уграђено је укупно 775 система за гријање на пелет и брикет широм Црне Горе.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?