Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интервју министарке јавне управе, Сузане Прибиловић, за Портал Аналитика

Објављено: 09.01.2018. 15:34 Аутор: МЈУ

"Реализовали смо готово све обавезе из Програма рада Владе, Програма приступања и били у потпуности посвећени реализацији Стратегије реформе јавне управе. Иако вјерујем да увијек може боље, сматрам да је Министарство јавне управе оправдало своје постојање у првој години рада, оцијенила је министарка јавне управе Сузана Прибиловић.

Донијели смо низ закона из области локалне самоуправе - Закон о Пријестоници, којим је коначно ријешено одрживо финансирање развојних програма Пријестонице, те Закон о локалној самоуправи, Закон о територијалној организацији Црне Горе и Закон о измјенама и допунама Закона о Главном граду. Обезбиједили смо предуслове да већ у првом кварталу 2018. године добијемо прву траншу од четири милиона еура, од укупно 15 милиона, као директну буџетску подршку за реформу јавне управе. Припремили смо два системска закона о државним службеницима и намјештеницима и локалној самоуправи, којим ће се обезбиједити квалитетније управљање људским ресурсима, те јачање професионализма, одговорности, отворености и ефикасности", казала је министарка Прибиловић за Портал Аналитика.

Интервју можете преузети овдје

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?