Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић почео обиласке институција културе

Објављено: 09.01.2018. 20:14 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић, посјетио је данас Центар савремене умјетности Црне Горе у Подгорици и разговарао са директором Ненадом Шошкићем.

Министар Богдановић је истакао да планира да са почетком мандата посјети све институције културе, како би се што детаљније упознали са њиховим радом. “Наш циљ је да заједно са руководством установа планирамо активности на даљем унапређењу и јачању установа, како кадровски, тако и програмски”, истакао је министар Богдановић.

Директор Шошкић је упознао Министра са свим важнијим активностима Центра, који је, како је истакао, до сада био организатор великог броја изложби значајних умјетника из Црне Горе, региона и свијета.

На састанку је било ријечи о оснивању Музеја савремене умјетности, чиме би се створили услови за адекватну валоризацију потенцијала савремене умјетности Црне Горе. Како је навео министар Богдановић, оснивање ове важне институције предвиђено је Програмом развоја културе 2016-2020, и биће у приоритетима рада Министарства у наредном периоду. Како је договорено, већ наредних дана ћемо организовати састанке са представницима Универзитета Црне Горе и градоначелником Главног града, како бисмо дефинисали локацију и расписали конкурс за израду пројектне документације.

Министар Богдановић и директор Шошкић разговарали су и о успјешном представљању Црне Горе на Бијеналу савремене умјетности у Венецији 2017. године и истакли да је изузетно важно на вријеме отпочети све припремне активности, како би наредно представљање црногорске умјетности 2019. године било још успјешније и репрезентативније.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?