Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство културе ће наставити да подржава пројекте и манифестације који се реализују у Никшићу

Објављено: 10.01.2018. 02:52 Аутор: мку

Министар културе Александар Богдановић и предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић разговарали су данас у Никшићу о програмима и пројектима који се у области културе реализују у овој Општини.

 

Министар Богдановић је током посјете Општини Никшић истакао задовољство што је у прилици да са руководством Општине размотри идеје и планове за наставак, како је оцијењено, изузетно успјешне сарадње у култури.

На састанку је разговарано о иновираном програму подршке „Култура младих Никшић“, који ће у први план ставити младе ствараоце и умјетнике из Никшића. Министар и Предсједник Општине сагласили су се да је Програм подршке развоју културе у Никшићу, који се реализовао од 2014. до 2017. године био изузетно успјешан и да је важно на сличан начин наставити и активности у наредним годинама. Истакли су значај који бројни фестивали имају за Никшић и нагласили да ће и Министарство и локална самоуправа својом подршком наставити да доприносе њиховом јачању и профилисању у значајне регионалне манифестације.  

Министар Богдановић је нагласио да је богата културна баштина Никшића и важност њене заштите и очувања препозната од стране Мниистарства, које је за 2018. годину за тринаест пројеката у овој области опредијелило 176.500 еура. Том приликом је посебно разговарано о потенцијалу који има праисторијски локалитет Црвена стијена и наглашено да његова туристичка валоризација мора бити један од наших заједнички приоритета.

Министар је посебно истакао задовољство досадашњим активностима на пројекту реконструкције Дома револуције, за који је расписан тендер за одабир извођача који ће запоцети И фазу реконструкције овог објекта. Отварање понуда се очекује 31. јануара, а Влада је за ову намјену издвојила 800.000 еура у 2018. години

Саговорници су се сагласили да је важна стална сарадња и комуникација Министарства и Општине, посебно приликом израде значајног документа какав је општински програм развоја културе, за који Министарство може пружити сву потребну подршку.

Министар и Предсједник Општине посјетили су ЈУ « Захумље », које ће ове године обиљежити 120 година постојања. Током обиласка директор ЈУ « Захумље » Војо Кривокапић упознао је Министра са организацијом установе, као и програмом који ће поводом овог значајног јубилеја бити организован.

























































































Да ли вам је садржај ове странице био од користи?