Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић посјетио Црногорско народно позориште

Објављено: 10.01.2018. 23:36 Аутор: мку

Министар културе Александар Богдановић разговарао је данас у Подгорици са руководством Црногорског народног позоришта.

На састанку са директорицом Зораном Краљ, умјетничким директором Бранимиром Поповићем и сарадницима разговарано је о организацији, раду и програмима Црногорског народног позоришта.

Директорица ЦНП Краљ и умјетнички директор Поповић упознали су Министра да је у протеклих 20 мјесеци позориште реализовало 13 премијера и 450 програма, поново активирало Бијенале црногорског театра, као и да имају у плану оснивање регионалног театарског фестивала.

Министар Богдановић је истакао да су остварени резултати Црногорског народног позоришта у програмском смислу за похвалу и изразио увјерење да ће се таква динамика рада и продукције наставити и у наредним мјесецима.

Осим програмских активности позоришта разговарано је о техничким капацитетима, за које су се саговорници сагласили да не одговарају све захтјевнијим потребама националног позоришта. “Током претходне године обезбијеђена су средства у износу од 220.000 еура и покренуте су активности на адаптацији Мале сцене, која је првенствено намијењена студентима Факултета драмских умјетности, а за коју је радове потребно додатно интензивирати како би се што прије привели крају” истакао је министар Богдановић.

Препозната је, између осталог, и потреба реконструкције и адаптације крова, велике сале, као и климатизације, која мора бити у приоритетима Министарства и Позоришта. Саговорници су истакли и потребу обезбјеђивања адекватног магацинског простора за потребе Позоришта, и нагласили да је у сарадњи са Општином Даниловград већ одабрана локација на којој ће се планирани објекат градити.

Министар Богдановић је, на крају, истакао да Министарство и ЦНП морају бити партнери и заједно радити на стварању што бољих услова за обављање позоришне дјелатности у Црној Гори.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?