Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Пронађен кокаин, хероин, муниција и новац; осумњичени лишен слободе

Објављено: 11.01.2018. 21:43 Аутор: УП
UP

Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су у садејству са службеницима Центра безбједности Бар, предузимајући мјере и радње у циљу спрјечавања уличне продаје опојних дрога на подручју Општине Бар, данас лишили слободе лице осумњичено да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, службеници Одсјека, ЦБ Бар и службеници Сектора граничне полиције са полицијским псом обученим за откривање дрога су, 11.01.2018. године, поступајући на основу оперативних информација, у координацији и по налогу државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Бару, извршли претрес стана и других просторија које користи Ћ.Р. (53) из Бара.

Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели 13 пвц кесица са садржајем прашкасте материја бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин масе око 4 грама, 40 пвц кесица са садржајем прашкасте материје свијетлобраон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин масе 14,3 грама, двије пвц кесице са садржајем прашкасте материје свијетлобраон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин масе 5,2 грама, 13 таблета Бупренорфин 8 мг у фармацаутском паковању, четири комада пиштољске муниције калибра 9 мм, као и новац у износу од 5.520 еура и 10 швајцарских франака за који се сумња да је стечен продајом опојне дроге.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Ћ.Р. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Пронађена опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?