Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворена међународна обука за наставнике енглеског језика ''Цросс-бордер Цлассроом Цоннецтионс''

Објављено: 10.01.2018. 21:00 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Међународна обука за наставнике енглеског језика ''Цросс-бордер Цлассроом Цоннецтионс'' почела је данас у Будви. Програм је отворила амбасадорка САД у Црној Гори Маргарет Ен Уехара, шефица регионалне канцеларије Стејт департмента за енглески језик Џен Мекартур и предсједница Удружења наставника енглеског језика Црне Горе ЕЛТАМ Драгана Радоман.

Програм обуке ће обухватити 40 сати за око 75 наставника енглеског језика, експерата и администратора програма енглеског језика из 7 земаља: Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Косова, Македоније, Бугарске и Естоније. Током 5 дана, експерти за енглески језик из Сједињених Држава, укључујући Фулбригхт стипендисте и специјалисте из региона, подијелиће своје знање и искуство са учесницима.

Циљ обуке је пружање подршке професионалном развоју наставника и администратора програма енглеског језика које финансира Стејт департмент и размјена идеја о томе како подучавати енглески језик и америчку културу са фокусом на медијску писменост, критичко промишљање и друге вјештине неопходне у 21. вијеку. Циљ обуке је такође да се оснажи регионална сарадња у овој области.

Обуку организују Регионална канцеларија Стејт департмента за енглески језик у Београду и Амбасада САД у Подгорици у сарадњи са Удружењем наставника енглеског језика Црне Горе ЕЛТАМ.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?