Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Командант НАТО Здруженог ваздухопловног оперативног центра у Торехону, генерал-потпуковник Гарсија Серверт у посјети Ваздухопловству ВЦГ

Објављено: 12.01.2018. 21:30 Аутор: МОД

Командант НАТО Здруженог ваздухопловног оперативног центра у Торехону (НАТО ЦАОЦ Торејон), генерал-потпуковник Рубен Ц. Гарсија Серверт (Рубéн Гарцíа Серверт) посјетио је Ваздухопловство Војске Црне Горе.  

Том приликом, на војном аеродрому у Голубовцима, састао се са в.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадним генералом Илијом Даковићем.

Генерал Даковић је изразио задовољство због посјете команданта НАТО Здруженог ваздухопловног оперативног центра и захвалио на подршци коју Алијанса пружа Црној Гори у процесу пуне НАТО интеграције, као и развоју капацитета и способности Ваздухопловства ВЦГ.

Командант Ваздухопловства ВЦГ, потпуковник Ненад Павловић презентовао је генералу Гарсија Серверту стање у Ваздухопловству Војске Црне Горе, као и капацитете и планове за будући развој.

Генерал Гарсија Серверт је истакао задовољство затеченим стањем, капацитетима Ваздухопловства ВЦГ и имплементацијом НАТО интегрисаног система за ваздухопловну одбрану (НАТИНАМДС). Он је изразио спремност за пуну подршку НАТО Здруженог ваздухопловног оперативног центра Војсци Црне Горе у области обуке кадра, размјене искустава и модернизације средстава и опреме. Он је истакао значај набавке 3Д радара за надзор и контролу националног ваздушног простора због развоја сопствених способности и капацитета.

Двије делегације су обишле Ваздухопловни оперативни центар Војске Црне Горе.

Посјета команданта је од изузетног значаја, јер ће Црна Гора командовање и контролу у оквиру Аир Полицинг мисије вршити управо у сарадњи са НАТО Центром комбинованих ваздушних операција у Торехону, као и центрима за надзор и контролу ваздушног простора који се налазе у Италији и Грчкој.

Генерал Гарсија Серверт се састао и са генералним директором Директората за политику одбране Министарства одбране, Ивицом Ивановићем.

Nemanja Đukanović Nemanja Đukanović Nemanja Đukanović

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?