Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Поднијете двије кривичне пријаве против три лица из области привредног криминлаитета

Објављено: 15.01.2018. 20:09 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су поднијели двије кривичне пријаве против три лица, и то против једног лица кривичну пријаву због сумње да је починило кривично дјело недозвољена трговина, док је против два лица поднијета кривична пријава због сумње да су починила кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

Наиме, службеници Одсјека су, 10.01.2018. године, у циљу спровођења планских активности на сузбијању сиве економије, поступајући на основу оперативних информација, у координацији и по налогу државног тужиоца у Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Бијелом Пољу, извршили претрес стана М.П. (64) из Бијелог Поља. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели 28.600 комада разних врста цигарета укупне вриједности од око 2.000 еура. М.П. није имао одобрење за бављење трговинском дјелатношћу, а цигарете су биле без акцизних маркица Министарства финансија Црне Горе. Одузете цигарете су предате службеницима Управе царина Црне Горе на даље поступање. Против М.П. службеници полиције су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољена трговина.

Надаље, службеници Одсјека су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против Б.К. (48) и В.С. (54), оба из Бијелог Поља, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја. Они су, како се сумња, у два наврата – Б.К. 12.08.2015. године а В.С. 10.08.2015. године, овјерили изјаве код нотара да немају неизмирених обавеза према повјериоцима, запосленима и Пореској управи Црне Горе, као оснивачи фирме д.о.о. „Дера“ Бијело Поље. Они су, сумња се, 12.08.2017. године, тако потписану документрацију доставили Централном регистру привредних субјеката у Подгорици, иако су знали да су подаци у изјавама неистинити. На основу ове документације Централни регистар привредних субјеката је спровео поступак добровољне ликвидације предузећа у скраћеном поступку, при чему је оштећен Буџет Црне Горе за износ од 6.749 еура.

Да би се спровео поступак добровољне ликвидације код надлежног органа, оснивачи предузећа били су у обавези да доставе изјаве, овјерене од стране нотара или надлежног суда, да у току овог поступка предузеће нема неизмирених обавеза по основу пореза и других обавеза према повјериоцима.

Извршеним провјерама код Пореске управе – Филијала Бијело Поље, утврђено је да предузеће д.о.о. „Дера“ Бијело Поље у моменту подношења захтјева за добровољну ликвидацију у скраћеном поступку није измирило пореске обавезе и то у укупном износу од 6. 749 еура.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?