Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Службеници ЦБ Подгорица лишили слободе лице које се потражује по потјерници НЦБ Интерпол Сарајево

Објављено: 17.01.2018. 20:33 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су лишили слободе лице за којим је расписана међународна потјерница од стране НЦБ Интерпол Сарајево ради вођења кривичног поступка због сумње да је починило кривично дјело криминално организовање и илегална производња и стављање у промет дроге.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 11.01.2018. године, по међународној потјерници НЦБ Интерпол Сарајево, лишили слободе А.Р. (30) из Требиња, Босна и Херцеговина. За овим лицем је расписана међународна потјерница од стране НЦБ Интерпол Сарајево, а на основу налога за хапшење Окружног суда у Бања Луци, ради вођења кривичног поступка због сумње да је починио кривично дјело криминално организовање и илегална производња и стављање у промет дроге.

О лишењу слободе овог лица НЦБ Интерпол Подгорица је обавијестио НЦБ Интерпол Сарајево.

А.Р. је осумњичен да је у фебруару 2008. године, као члан организоване криминалне групе, својим возилом превозио за Бања Луку 77,9 грама опојне дроге кокаин, која је пронађена приликом полицијске контроле.

Осумњичени се налази у екстрадционом притвору по рјешењу судије за истрагу Вишег суда у Подгорици.

Слиједи комуникација надлежних органа двије државе у вези изручења овог лица.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?