Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Двадесета акција у борби против ОКГ: Претресима у Беранама пронађено оружје, муниција, заштитне маске, уговор; против једног лица поднијета кривична пријава

Објављено: 17.01.2018. 22:32 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Сектора криминалистичке полиције су данас у садејству са службеницима Центра безбједности Беране, у наставку активности које се предузимају у циљу борбе против организованих криминалних група, а у коодринацији са Вишим државним тужилаштвом у Бијелом Поља, извшили претрес на двије локације у Беранама које користе два лице.

Наиме, службеници СКП-а су данас, 17.01.2018. године, поступајући попретходно прибављеној наредби судије за истрагу Вишег суда у Бијелом Пољу, извршили претрес стана и других просторија које користе Х.Р. (19) и М.Ђ. (17), оба из Берана.

Претресом просторија које користи Х.Р. полицијски службеници нису пронашли оружје ни експлозивне материје. Приликом претреса просторија које користи М.Ђ. полицијски службеници су пронашли и одузели:

- Пиштољ марке „ ВЗОР“ 50 , калибра 7,65мм и 6 метака у оквиру калибра 7,65 мм;
- Пиштољ марке „ ЦЗ „ 99 кал. 10 мм без са оквиром и 10 метака калибра 10мм;
- Ваздушну пушку;
- Ваздушни пиштољ;
- Два метална оквира за муницију калибра 7,62мм АП;
- Метални оквир за муницију калибра 7,9 мм;
- Два метална бокса;
- Једну црну палицу;
- Три војне заштитне гас маске;
- Нож марке„Xингвен“;
- Дигиталну вагу за прецизно мјерење;
- Уговор о зајму новца овјерен код нотара;
- Мобилни телефон марке „Ипхоне“ са симкартицом и
- Неколико празних кутија од пиштољске муниције за муницију калибра 7,62 мм и за аутоматско оружје калибра 7,62 мм.

О догађају јеобавијештен државни тужилац у ВДТ у Бијелом Пољу и државни тужилац за малољетнике у Основном државном тужилаштву у Беранама који је наложио да се против М.Ђ. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Одузете ствари ће бити предмет вјештачења у Форензичком центру.

Службеници Управе полиције, у активностима које спроводе у борби против организованог криминала а које координира Сектор криминалистичке полиције су, у 20 акција које су спроведене од почетка октобра, укључујући и ову акцију, извршили претресе на 277 локација на југу и сјеверу и у централној регији, и то на локацијама које користе чланови ОКГ, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. Приведен је велики број лица. Одузети су ватрено оружје и муниција, хладно оружје, скупоцјени аутомобили, дрога, средства комуникације, уговори и друга документа, новац и друге ствари. Више лица је лишено слободе због кривичних дјела у вези са зеленаштвом, илегалним посједовањем оружја и злоупотребом опојних дрога. Све што је одузето биће вјештачено у Форензичком центру ради утврђивања поријекла односно евентуалне повезаности са почињеним кривичним дјелима.

Активности полиције на откривању, спрјечавању и сузбијању организованог криминала се настављају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?