Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство одбране потписало уговор са 54 нова војника и војникиње по уговору

Објављено: 18.01.2018. 16:40 Аутор: мод

Данас је Министарство одбране потписало уговор са 54 нова војника и војникиње који су примљени у Војску Црне Горе на годину дана, по конкурсу расписаном почетком прошлог новембра. 
 
Државни секретар Слободан Филиповић је, обраћајући се новопримљеним војницима и војникињама, казао да су одабрали частан позив, а да се од њих очекује да на исти начин носе и униформу Војске Црне Горе.

„Бити војник Војске Црне Горе представља привилегију. Црногорски војник данас је веома цијењен и поштован у међународном окружењу, у мисијама и операцијама у Малију, Западној Сахари и Авганистану, али је и присутан свуда гдје је потребна и неопходна подршка црногорским грађанима“, нагласио је Филиповић. 

Он је обећао да ће Министарство и Војска Црне Горе водити рачуна о новопримљеним војницима, те да ће им се пружити перспектива напредовања у Војсци.

„Црној Гори требају добри и часни војници, који ће достојно носити унифому Војске Црне Горе“, закључио је Филиповић. 

Нови војници и војникиње изабрани су као најбољи међу око 200 кандидата који су се јавили на конкурс, други који је Министарство одбране расписало у пола године. Војска Црне Горе је тако у кратком року обогаћена са 106 нових младих војника и војникиња по уговору чиме се, како је нагласио Филиповић, испуњавају планови Министарства о подмлађивању њених редова. 
 
Најбољи на посљедњем конкурсу били су Новак Оташевић и Јелена Ивковић.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?