Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Двадесетпрва акција у борби против ОКГ: Три лица лишена слободе; у Подгорици одузете двије аутоматске пушке, пиштољи и муниција а у претресима у Даниловграду и Колашину пронађена средства комуникације, муниција и нож

Објављено: 18.01.2018. 19:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица и Одјељења безбједности Даниловград и Колашин су у акцијама које су јуче и данас спровели у садејству са службеницима Сектора криминалистичке полиције и службеницима Посебне јединице полиције Подгорица, а у наставку активности које се предузимају у циљу борбе против организованих криминалних група, у коодринацији са Основним државним тужилаштвом, извршили претресе на десет локација на подручју Даниловграда и Колашина.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 17.01.2018. године, поступајући на основу оперативних информација од Д.М. (47) из Подгорице одузели аутоматску пушку кинеске прозводње, са оквиром без муниције, у илегалном посједу, пиштољ ЦЗ 99, без муниције за који је посједовао неважећи оружни лист, док су од М.П. (57) из Подгорице одузели аутоматску пушку М 70 АБ2 са оквиром без муниције, пиштољ М 57, цал 7,62 мм, са оквиром без муниције и ЧЗ Праг калибра 6.35 мм са оквиром и једним метком калибра 6,35 мм. Пронађено оружије и муниција су били у илегалном посједу. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Подгорици који је наложио да се М.П. и Д.М. лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело недозвољно држање оружја и експлозивних материја.

Надаље, службеници ОБ Даниловград и ОБ Колашин су, 18.01.2018. године, у координацији са СКП-ом и ОДТ-ом, извршили претресе на десет локација. У пет претреса на пет локација на територији Општине Даниловград које користе И.Ђ. (27), Г.Б. (42), В.Р. (41), М.М. (27) и Б.Ђ. (28), су пронашли и одузели 13 мобилних телефона, три ручне радио везе, два метка калибра 38, метак калибра 7,9 мм, пет ловачких патрона калибра 12 мм, бибер спреј, војнички нож и кожну футролу за пиштољ. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Подгорици који је наложио да се И.Ђ. лиши слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Службеници Управе полиције, у активностима које спроводе у борби против организованог криминала а које координира Сектор криминалистичке полиције су, у 21 акцији која је спроведена од почетка октобра прошле године, укључујући и ове акције, извршили претресе на 287 локација на југу и сјеверу и у централној регији, и то на локацијама које користе чланови ОКГ, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. Приведен је велики број лица. Одузети су ватрено оружје и муниција, хладно оружје, скупоцјени аутомобили, дрога, средства комуникације, уговори и друга документа, новац и друге ствари. Више лица је лишено слободе због кривичних дјела у вези са зеленаштвом, илегалним посједовањем оружја и злоупотребом опојних дрога. Све што је одузето биће вјештачено у Форензичком центру ради утврђивања поријекла односно евентуалне повезаности са почињеним кривичним дјелима.

Активности полиције на откривању, спрјечавању и сузбијању организованог криминала се настављају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?