Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан Први састанак Надзорног Одбора за пројекат Развој базе података путева

Објављено: 19.01.2018. 15:01 Аутор: МСП

Први састанак Надзорног Одбора пројекта "Развој базе података путева" одржан је 17. јануара у Министарству саобраћаја и поморства, уз учешће представника Министарстава финансија и европских послова, Дирекције за саобраћај, СПЕА ЕНГИНЕЕРИНГ и Делегације Европске уније. Представници Министарства унутрашњих послова такодје су чланови овог Одбора. Надзорни одбор, као Тијело које је формирано у циљу мониторинг резултата, оцјене успјешности инплементације; сагледавање, дискусија и одобравање Извјештаја о напретку пројекта био је прилика да се чланови упознају са Уводним извјештајем, техничким дијелом пројекта, као и сљедећим  активностима  пројекта.

У уводном обраћању, испред Директората за медјународну сарадњу и ЕУ фондове, присутне је поздравила Данијела Капа и информисала да је са компанијом СПЕА ЕНГИНЕЕРИНГ за пројекат Развој базе података путева  потписан уговор 21. новембра 2017. године односно од 11. децембра 2017. почињу уговорне обавезе.

Уговор је потписан на износ од  356.895,00 € од којих су  303.360,75 ИПА  финансијска средства (85%) и 53.534,25  национални учешће  (15%).

Циљ пројекта је прикупљање и обрада података магистралних и регионалних путева у укупној дужини од 1783 км, како би се успоставио компјутеризовани систем управљања мреже путева. На овај начин ће се омогућити подршка Дирекцији за саобраћај која је крајњи корисник овог пројекта у обављању послова управљања, развоја, изградње, реконструкције, одржавања и заштите државних путева. Период имплементације пројекта је 12 мјесеци.

 

 

Служба за односе с јавношћу и протокол Министарства саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?