Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић на редовном састанку амбасадора ЕУ: Након уласка у НАТО европска агенда најважнија тема Владе ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
                                                
Предсједник Владе Душко Марковић учествовао је у раду редовног радног састанка амбасадора држава чланица Европске уније и шефа Делегације Европске уније у Црној Гори Аива Орава чији је домаћин био амбасадор Републике Бугарске Младен Червењаков у својству дипломатског представника државе предсједавајуће Савјетом Европске уније.

На двосатном састанку на којем су представљени приоритети бугарског предсједавања – Будућност Европе за младе, Западни Балкан и повезивање, Безбједност и стабилност и Дигитална економија – премијер Марковић је поновио да је, након успјешно окончаног учлањења у НАТО, процес европске интеграције стратешки приоритет Владе. „Европска агенда најважнија је тема Владе“ – рекао је Премијер исказавши пуну посвећеност Црне Горе наставку реформи и нашу спремност на испуњење свих обавеза из интеграционог процеса.

Предсједник Марковић је поздравио циљеве бугарског предсједавања као избалансиране и добро одабране посебно истакавши као позитивну чињеницу да је Западни Балкан приоритет и бугарског предсједавања и наредна два полугодишња циклуса у којима ће Европском унијом предсједавати Аустрија и Румунија. Најављена стратегија Европске уније, као и предстојећи самити у Софији и Лондону, чије су теме Западни Балкан и његова европска перспектива, охрабрење су за цио регион – оцијенио је на састанку са амбасадорима предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?