Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Прибиловић- Дурмисхи: Подршка и сарадња у процесу реформе јавне управе

Објављено: 24.01.2018. 20:00 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић састала се данас у Подгорици са амбасадором Косова у Црној Гори, Скендер Дурмишијем.

Косово поздравља сваки напредак Црне Горе у процесу реформе јавне управе, јер је то интерес региона, казао је амбасадор Дурмиши. Он је нагласио да је процес модернизације јавне управе изазов, али уз јасну визију и модерне реформске политике заједно можемо радити на унапређењу јавне управе.

Он је поздравио оснивање Министарства јавне управе и изразио очекивање да ће министарство поспјешити реализацију активности у оквиру реформе јавне управе. Он је истакао да постоји простор за размјену искуства и сарадње у изградњи модерне и ефикасне јавне управе у Црној Гори, а чији процес је у току и на Косову.

Министарка Прибиловић је саговорника упознала са предузетим активностима на плану реформе јавне управе и процесом оптимизације броја запослених у јавном сектору, као једним од најважнијих сегмената реформе јавне управе у Црној Гори. Она је истакла да све активности у складу са Стратегијом реформе јавне управе доприносе стварање ефикасне, сервисно опредијељене јавне управе на државном и на локалном нивоу. Она је истакла да је Први Извјештај о реализацији Стратегије реформе јавне управе, урађен у складу са новом методологијом Европске комисије, показује да је напредак остварен, али и дао важне смјернице да боље планирамо.

Састанак је био прилика да се дефинишу области сарадње и размјене искуства у процесу реформе јавне управе.

Видео: Сусрет Прибиловић- Дурмисхи: Подршка и сарадња у процесу реформе јавне управе-КАДРОВИ

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?