Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић у четвртак и петак на Свјетском економском форуму у Давосу

Предсједник Владе Душко Марковић путује у четвртак у Давос гдје ће учествовати у раду 48. Свјетског економског форума (СЕФ) који ове године окупља рекордан број шефова држава или влада, представника међународних организација, пословног свијета, цивилног друштва медија и умјетника.

Годишње засиједање, чија је тема Стварање заједничке будућности у подијељеном свијету, отвара предсједник Владе Индије Нарендра Моди, а затвара предсједник САД Доналд Трамп.

На позив оснивача и извршног директора Свјетског економског форума Клауса Шваба, предсједник Марковић ће, заједно са лидерима држава Западног Балкана, бити учесник затворене конференције на тему убрзања дугорочног развоја нашег региона. Најављено је да ће том конференцијом предсједавати члан Управног одбора и предсједник СЕФ, бивши министар вањских послова Норвешке Борге Бренде, и да ће у њеном раду учествовати комесар за проширење Европске уније Јоханес Хан, предсједник Владе Бугарске Бојко Борисов и подсекретар УН за политичка питања Џефри Фелтман.

Ово је прво учешће предсједника Владе Црне Горе у тој функцији на овом глобалном скупу.

На овогодишњем СЕФ учествује и министар европских послова Александар Андрија Пејовић и то у раду групе „Нови лидери за Европу“ чија је тема концепт заједничких вриједности и принципа који спајају чланице ЕУ и земље кандидате и доприносе стварању чвршћег осјећаја заједништва; и на састанцима „Нове могућности за Европу” – на тему визије и јаке реформске агенде Европе; и „Иденититет, интеграција и миграција” на тему демографских промјена.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?