Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Поднијета кривична пријава против осумњиченог за кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању

Објављено: 25.01.2018. 14:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Специјалног полицијског одјељења су, по нологу Специјалног државног тужилаштва, поднијели кривчну пријаву против Ж.П. (67) из Бара због основане сумње да је починио кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању.

Наиме, службеници Специјалног полицијског одјељења су по налогу Специјалног државног тужилаштва поднијели кривичну пријаву против Ж.П. бившег извршног директора „Завода за иградњу Бар” АД због основане сумње да је починио кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању.

Ж.П је, сумња се, као одговорно лице у правном лицу „Завод за изградњу Бар” АД, злоупотребом свог положаја у погледу располагања туђом имовином нанио штету овом правном лицу у износу од 96.300,00 еура. Он је ово кривично дјело починио на начин што, како се сумња, средства у наведеном износу којима су плаћена два стана, која је изградио и продао ЗИБ АД, није евидентирао као прилив овог правног лица.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?