Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Колашин: Кривична пријава против осумњиченог за КД несавјестан рад у служби

Објављено: 26.01.2018. 22:10 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против лица осумњиченог да је починило крвично дјело несавјестан рад у служби.

Наиме, службеници Одсјека су државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Колашину поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против М.М. (50) из Колашина, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело несавјестан рад у служби. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је у својству лугара запосленог у Управи за шуме – Подручној јединици Колашин, задуженог за чување реона „Вучје”, услед пропуштања вршења надзора у реону са којим је био задужен, омогућио непознатим починиоцима да изврше бесправну сјечу у шуми која је државно власништво, у количини од 744,80м2 бруто дрвне масе букових стабала. Он ову сјечу није евидентирао у својим извјештајима, усљед чега је причињена штета Управи за шуме - ПЈ Колашин у износу од 48.830 еура.

Од стране Управе за шуме је, у јулу 2017.године, формирана комисија чији је задатак био да обиђе реон „Вучје” и утврди број и количину бесправно посјечених стабала.

У извјештају комисије је констатовано да је на подручју реона “Вучје” бесправно посјечено 836 букових стабала укупне бруто дрвне масе 744,80м2, а које у својим извјештајима није евидентирао лугар М.М. чиме је Управи за шуме на тај начин причињена штета у износу од 48.830 еура.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?