Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Списи предмета везани за напад на службенике Комуналне полиције достављени надлежном тужилаштву на даље поступање

Објављено: 28.01.2018. 00:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су данас, након предузетих мјере и радњи из своје надлежности, списе предмета везане за напад на службенике Комунале полициједоставили надлежном тужиоцу на даље поступање.
Наиме, Дежурна служба ЦБ Подгорица је, 27.01.2018.године, око 07,40 часова,обавијештена је да је испред ТЦ Гинташ дошло до напада на службенике Комуналне полиције од стране непознатих лица.
Предузимајући мјере и радње из своје надлежности службеници ЦБ Подгорица изашли су на лице мјеста, гдје су затекли службенике Комуналне полицијеМ.Д, Н.Д, Ђ.И. И В.Б, који су том приликом упознали службенике ЦБ Подгорица да су их приликом обављања службених радњи напала непозната лица.
Полицијски службеници су дошли до сумње да се ради о Н.П. Д.П. и Г.П.
Службеници Комуналне полиције су полицијским службеницима саопштили да су покушали да савладају лице Н.П. и да су успјели да му ставе средства за везивање на зглоб једне руке, али да се он у том тренутку истргао из њиховог захвата и удаљио са лица мјеста. Недуго затим на позив слузбеника ЦБ Подгорица, у службене просторије ЦБ Подгорица приступио је Н.П. који се претходно удаљио са лица мјеста.
О догђају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици, који је налозио да се од Н.П, Г.П. и Д.П. прикупе обавјештења на околности наведеног догађаја, као и да слузбеници Комуналне полиције на околности догађаја сачине службену забиљешку.
Поступајуци по налогу ОДТ од горе наведених лица су прикупљена обавјештења, који у конкретном догађају нису задобили повреде, док су службеници комуналне полиције наоколности наведеног догађаја доставили службену забиљешку и љекарску докуменатцију гдје су припадницима Комуналне полицијеМ.Д, Н.Д. и И.Ђ. у Клиничком центру Црне Горе констатоване лаке тјелесне повреде.
О свему је упознат државни тужилац у ОДТ у Подгорици, који је захтијевао да му се доставе списи предмета на оцјену и даље упознавање, након цега це се изјаснити о евентуалној квалификацији дјела.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?