Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађено и одузето 150 кг марихуане; два лица лишена слободе

Објављено: 29.01.2018. 17:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Тузи су јуче, поступајући на основу оперативних сазнања, контролом три путничка моторна возила пронашли и одузели око 150 килограма марихуане. Два лица су лишена слободе због постојања основане сумње да су починила крвично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници ОГБ Тузи су, 28.01.2018. године око 19,10 часова, на локалном путуном правцу који води од Корита према Подгорици, у мјесту Медун – Кучи, поступајући по оперативним сазнањима зауставили и контролисали три пмв која су се кретала из правца Корита у правцу Подгорице, и то пмв „Ауди А3“ даниловградских регистарских ознака којим је управљао Е.Ш. (26) из Подгорице, пмв „ВW Шаран“ подгоричких регистарских ознака којим је управљао М.Ћ. (23) из Подгорице и пмв „Ауди А3“ подгоричких регистарских ознака којим је упрвљао М.К. (21) из Подгорице, док се на сувозачевом мјесту налазила Л.К. (18) из Подгорице. Прегледом моторног возила марке „ВW Шаран“, којим је управљао М.Ћ, у пртљажнику возила и на мјесту за задња сједишта, полицијски службеници су пронашли седам већих јутаних џакова, док је један џак био на сувозачевом мјесту. Полицијски службеници су пронашли и одузели осам џакова у којим се налазило 150 паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана укупне тежине од око 150 килограма.

Лица, возила и одузета опојна дрога су предати службеницима Одсјека за борбу против дроге, на даље поступање.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се М.Ћ. и Е.Ш. лише слободе и да се приведу уз кривичну пријаву, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док за два лица се изјаснио да нема елемената бића кривичног дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?