Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена два КД крађа и поднешене двије кривичне пријаве против два лица

Објављено: 29.01.2018. 20:40 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили два кривична дјела крађа почињена у јануару 2018. године на територији Подгорице. Том приликом полицијски службеници су поднијели кривичне пријаве против два лица, од којих је једно малољетно.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 26.01.2018. године, надлежном тужиоцу за малољетнике у Основном државном тужилаштву у Подгорци поднијели посебан извјешатај, као допуну кривичне пријаве претходно поднијете по непозантом порчиниоцу, против И.И. (14) из Подгорице, због постојања осноавне сумње да је починио кривчно дјело крађа са још два малољетна лица. Наиме, он је ово кривично дјело починио на начин што је, 24.01.2018. године око 13,00 часова, заједно са М.М. (13), Ф.Ц. (12), у козметичком салону „Бомббасхелл“ у улици Братсва и јединства, искористио одсуство Б.Ш. која се у том тренутку налазила у другој просторији и из торбе отуђили новчаник у којем се налазило 700 еура, лична документа, банковна картица и друге личне ствари.

Предузимајући оперативне мјере и радње полицијски службеници су за кратко вријеме идентификовали починиоце кривичног дјела крађа. Против И.И. је поднијета кривича пријава због постојања основане сумње да је починио ово кривично дјело, док су М.М. и Ф.Ц. кривично неодговорни због узраста испод 14 година, те су списи предмета који се односе на њих достављени тужиоцу у форми обавјештења.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су, 26.01.2018. године, поднијели посебан извјештај као допуну кривичне пријаве претходно поднијете по непознатом починиоцу, против Р.Л. (33) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету салона за продају намјештаја „Курти“ из Подгорице.

Наиме, Р.Л. је ово кривично дјело починио на начин што је, како се сумња, 09.01.2018. године око 22,30 часова, искористио што у унутрашњости објекта нема никога и то што су врата била отворена те извршио преметачину у унутрашњости објекта. Том приликом Р.Л. није отуђио ништа. Након тога је, сумња се, отишао до аутобуске станице гдје је пронашао једно лице да му помогне да изнесе тросјед из салона. Они су, како се сумња, тросјед изњели из салона и потом га одњели у подрум зграде у којој станује Р.Л.

Предузимајући оперативне мјере и радње полицијски службеници су 12.01.2018 године у подруму зграде у којој живи Р.Л. пронашли тросјед, за који се сумња да потиче из кривичног дјела, и након препознавања од стране одговорног лица из салона „Курти“ тросјед је враћен власнику.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се против Р.Л. поднесе кривична пријава у редовном поступку, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?