Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Рација на подручју Подгорице; пронађен пиштољ, муниција, кокаин и хероин

Објављено: 29.01.2018. 22:10 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су у садејству са службеницима Посебне јединице полиције, током викенда вршили појачану контролу безбједносно интересантних лица и том приликом извели рацију у више угоститељских објеката.

Наиме, 26/27.01 и 27/28.01. 2018. године, службеници ЦБ Подгорица су у садејству са службеницима ПЈП извршили појачану контролу безбједносно интересантних лица и извршили рацију у угоститељским објектима: „Гренwецх“, „Она а не нека друга“, „Цепелин“, „Буда Бар“, „Подгоричка кафана“ и „Коноба Кокоти“.

Приликом рације у угоститељском објекту „Она а не нека друга“ у унутрашњости објекта пронађена је јакна у којој се налазио пиштољ марке „Чешка збројевка“ калибра 7,65мм, за коју је Д.Д. (35) изјавио да је његова.

Даљом контролом у наведеном објекту пронађена је одбачена пвц кесица са садржајем прашкасте материје браон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин, као и једна новчаница у којој се налазила прашкаста материја бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин.

Приликом извођења рације у угоститељском објекту „Коноба Кокоти“ извршен је преглед лица и просторија локала, том приликом полицијски службеници су пронашли одбачену пвц кесицу са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин као и извјесну количину пушчане муниције калибра 7,9мм.

О догађајима је обавијештен надлежни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици.

Предузимају се даље мјере и радње у циљу утврђивања поријекла и власништва пронађеног оружја.

Оружје је упућено у Форензички центра ради вјештачења, након чега ће се надлежни тужилац изјаснити о квалификацији дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?