Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Продужен рок за пријављивање на ИПАРД лике 2.3 јавни позив до 15. фебруара

Објављено: 30.01.2018. 19:53 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава заинтересоване произвођаче да је рок за подношење захтјева за додјелу бесповратне подршке у оквиру ИПАРД лике 2.3 Јавног позива, намијењеног јачању прераде у сектору пољопривреде, продужен до 15. фебруара 2018. године.

Представници ЕК и Свјетске банке, као партнери на пројекту, сагласили су се са предлогом Министарства да се продужи рок овог јавног позива, како би се свим потенцијалним апликантима омогућило додатно вријеме да што квалитетније припреме неопходну документацију. На тај начин отвара се простор да већи број произвођача испуни прописане критеријуме и аплицира, чиме ће се реализовати и преосталих 1 милиона еура бесповратне подршке из ЕУ/ИПА пројекта изградње институција у пољопривреди и руралном развоју у Црној Гори (ИПАРД лике пројекат). 

Актуелни трећи по реду ИПАРД лике јавни позив намијењен јачању прераде конципиран је да ојача субјекте у пословању са храном животињског и биљног поријекла, а првенствено у дијелу достизања националних и ЕУ стандарда у погледу хигијенске и здравствене исправности хране. Подсјећамо да прерађивачи, односно субјекти у пословању са храном, могу да траже подршку за пројекте у вриједности од 12.000 до 125.000 еура (без ПДВ-а), док ће износ бесповратне подршке бити до 50% износа инвестиције.

Шансу да унаприједе своје пословање кроз овај позив имају произвођачи из сектора: рибарство и аквакултура,  прераде хране биљног поријекла и гљива, као и кланице – већ постојеће и објекти за прераду меса, укључујући и оне кориснике који се баве узгојем говеда, оваца, коза, тових пилади и ћурића и свиња.

Напомињемо да корисници који нијесу прошли процес категоризације објеката прије предаје захтјева за одобравање пројекта треба да поднесу захтјев за регистрацију објекта код Управе за безбиједност хране, ветерину и фитосанитарне послове. Уз захтјев за регистрацију објекта управи неопходно је предати и одговарајући технолошки план производње.

Детаљна упутства о прихватљивим инвестицијама, критеријумима подршке, процедурама за коришћење подршке као и потребну документацију за конкурисање можете преузети са web сајта Министарства пољопривреде и руралног развоја (www.мпр.гов.ме) и Савјетодавне службе(www.савјетодавна.орг), а информације се могу добити и путем телефона или лично на сљедећој адреси: Директорат за плаћања, Московска 101, 81000 Подгорица, тел: 020 672 026; 067 205 790.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?