Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Здравствени систем напредовао у 2017. за девет мјеста на ранг листи Европског здравственог потрошачког индекса (ЕХЦИ)

Објављено: 31.01.2018. 01:12 Аутор: Министарство здравља
Министар здравља Кенан Храповић саопштио је да је здравствени ситем Црне Горе прошле године напредовао девет мјеста на листи Европског здравственог потрошачког индекса и постигао највећи скок у односу на остале рангиране државе.

„Са поносом могу да кажем да је Црна Гора направила највећи скок од 35 рангираних земаља, и у односу на прошлу годину, када смо били на претпоследњој, 34. позицији, сада смо, уз напредак од девет мјеста, на 25. позицији“, рекао је Храповић.

Храповић је захвалио свим запосленим у здравственом систему, истичући да је овај значајан напредак резултат заједничког рада.

„Вјерујем да ћемо раст на овој љествици у годинама пред нама наставити, али од тога нам је много важније како резултате нашег рада оцјењују грађани“, поручио је Храповић.

Директорица Директората за контролу квалитета здравствене заштите и унапређење људских ресурса у здравству, Весна Мирановић казала је да нас је за напредак кандидовало увођење електронског заказивања прегледа, а потом и сервиси које је увео Фонд за здравствено осигурање.

“Ријешили смо проблем заказивања ендокринолошких прегледа. Листу чекања за замјену кука смањили смо на мјесец до два. Нема више листе чекања за операцију катаракте, за преглед код дјечијег ортопеда. Успјели смо да се преглед ултразвуком кукова код беба обавља у ординацији педијатра. Успјели смо да магнетна резонанца не буде жеља, већ стварност која се реализује у оквиру мјесец дана“, казала је она.

Мирановић је изразила очекивање да ће имплементација ДРГ система у наредом периоду и квалитетена листа љекова довести до тога да Црна Гора даље напредује на листи Европског потрошачког здравственог индекса.


Конференција за новинаре Министарства здравља поводом објављивање резултата Извјештаја здравственог потрошачког индекса

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?