Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић-Манжен: Црна Гора предузима квалитетне реформске кораке на путу ка ЕУ

Објављено: 31.01.2018. 19:33 Аутор: МУП
Република Француска снажно подржава реформске напоре Црне Горе на путу ка чланству у Европској унији, поручено је са данашњег састанка министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и директорице Одсјека за континенталну Европу у Министарству вањских послова и међународног развоја, Флоранс Манжен.

Захваљујући на доброј и квалитетној досадашњој сарадњи коју је Француска пружала нашој земљи током процеса придруживања НАТО Алијанси, министар Нухоџић је сусрет искористио да саговорницу детаљније упозна са активностима које Министарство унутрашњих послова спроводи на плану борбе против организованог криминала и корупције и других видова криминала, сузбијања илегалних миграција, тероризма, нових нормативних рјешења, као и процесима који произилазе из преговарачког Поглавља 24, за чије је спровођење задужен МУП.

У том смислу, министар Нухоџић је оцијенио значајном помоћ француског екперта који борави у Министарству унутрашњих послова, у дијелу спровођења Акционог плана за преговарачко Поглавље 24, и оцијенио да ова врста подршке доприноси бољим резултатима у области усклађивања са ЕУ стандардима и адекватне употребе ЕУ фондова.

Констатујући значајан напредак у реформским процесима наше земље, директорица Манжен је истакла да ће Француска и у наредном периоду наставити да пружа подршку Црној Гори, нарочито у области владавине права, која је од изузетно значајна за даљи прогрес наше земље на путу ка ЕУ.

Заједнички је констатовано да су билатерални односи у претходном периоду били на високом нивоу, нарочито у области полицијских послова, у дијелу размјене информација и оперативних података између црногорске и француске полиције, а кроз нове пројекте у области ванредних ситуација, обука за службенике и размјену искустава, досадашња сарадња биће додатно унапријеђена.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?