Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Лишен слободе осумњичени за кривично дјело недозвољене полне радње

Објављено: 31.01.2018. 19:27 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су јуче, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, лишили слободе В.Ђ. (44) из Републике Србије, настањеног у Подгорици, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољене полне радње на штету своје малољетне кћерке старе 17 година.

Наиме, службенци ЦБ Подгорица су до сумње да је почињено ово кривично дјело дошли када је, 29.01.2018. године, у службене просторије приступио В.Ђ. и изјавио да се његова малољетна кћерка удаљила из породичне куће 22.01.2018. године и да он има сазнања да се налази у кући у Подгорици код лица чије име је навео.

Предузимајући мјере и радње у циљу расвијетљавања овог случаја, службеници ЦБ Подгорица су у кући тог лица пронашли његову кћерку која је доведена у службене просторије полиције гдје је у присуству раднице Центра за социјани рад дала изјаву. Она је том приликом навела разлоге због којих је напустила породичну кућу. Један од разлога, како је навела, је то што ју је отац В.Ђ. крајем 2016. године у њиховој породичној кући додиривао рукама по тијелу.

Сходно прикупљеним сазнањима службеници Станице за сузбијање крвних и сексуалних деликата и насиља у породици ЦБ Подгорица су о догађају обавијестили државног тужиоца у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио са се В.Ђ. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољене полне радње.
Службеници ЦБ Подгорица су о лишењу слободе В.Ђ. обавијестили дежурног радника Центра за социјални рад Подгорица, како би се радници Центра за социјални рад побринули за смјештај и рјешавање питања старатељства над другом малољетном кћерком В.Ђ, старом 13 године, над којом је он такође имао старатељство. Службеници ЦБ Подгорица су, иначе, извршили провјере, у сарадњи са Центром за социјални рад, на основу којих је утврђено да не постоје индције које би навеле на сумњу да је В.Ђ. починио било које кривично дјело на штету друге кћерке старе 13 година.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?