Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Седамнаест миграната затражило азил у Црној Гори; за сада нема индиција да су били жртве трговине људима

Објављено: 31.01.2018. 20:01 Аутор: УП
Поводом интересовања великог броја медија за даље активности полиције у вези са прихватом 17 миграната који су јуче ујутру италијанским бродом, чија их је посада прихватила на мору, упловили у Луку Зеленика, а о чему смо јуче и дали саопштење, обавјештавамо вас сљедеће:

Након што је утврђено да се ради о лицима који су тражиоци азила у Црној Гори, у организацији УНХЦР-а свих 17 лица је спроведено у Центар за азил. Напомињемо да се, с обзиром да су лица тражиоци азила у Црној Гори, о њиховим захтјевима одлучује у складу са позитивним законским прописима и у законом предвиђеном року.

Активности које су полицијски службеници, у сарадњи са надлежним тужиоцем, спровели до овог момента за сада не указују на то сумњу да је ових 17 лица кријумчарено преко границе од стране других лица односно да су жртве трговине људима. Полиција ће свакако наставити истрагу у овом случају а истрага ће се између осталог водити и у том правцу, како би се утврдиле све релевантне чињенице.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?