Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана обука васпитача за рад с дјецом ромске и египћанске популације

Објављено: 29.01.2018. 20:42 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

У оквиру програма „Подршка обухвату и квалитету предшколског васпитања и образовања“ који Министарство просвјете спроводи у партнерству са канцеларијом УНИЦЕФ-а, а који је између осталог, усмјерен и на Промовисање улоге раног учења и интеграцију дјеце ромске и египћанске популације (РЕ) у свакодневне предшколске активности, одржана је обука васпитача за рад с дјецом ове популације како би успјели да одговоре на њихове потребе. Тема је била: рани развој и учење, важност предшколског образовања и подршка инклузији РЕ дјеце.

У општинама у којима се биљежи значајан број РЕ популације: Подгорица, Никшић, Беране, Бијело Поље, Тиват, Херцег Нови, Бар, Улцињ, Котор, Цетиње, Пљевља осмишљен је допунски механизам интеграције у редовне предшколске активности. Наиме, дјеца се укључују  у редовне васпитне групе, у ромским насељима организују се васпитне јединице или  интерактивне службе.

Обука васпитача одржана је у циљу подстицања свеобухватниог развоја дјеце РЕ популације.  

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?