Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић и Амбасадор Грчке Атанасиоу разговарали о сарадњи

Објављено: 01.02.2018. 16:55 Аутор: Министарство културе

Министар културе Александар Богдановић и амбасадор Републике Грчке у Црној Гори Њ.Е. Сотириос Атанасиоу разговарали су на Цетињу о приједлозима за јачање сарадње у области културе.

инистар Богдановић је истакао како је на маргинама министарске конфенције, која је недавно одржана у Давосу, имао одличан билатерални састанак са министарком културе Грчке Лидијом Кониордоу који је покренуо и отворио неколико нових тема у односима двије земље.

Саговорници су оцијенили да је иницијатива за успостављање сарадње у области археологије изузетно значајна, узимајући у обзир искуства које Грчка има. Том приликом амбасадор Атанасиоу је истакао како ће Амбасада Републике Грчке у Подгорици пружити сву неопходну помоћ у реализацији пројекта.

Разговарано је и о сарадњи у области савременог стваралаштва и речено како је неопходно подстаћи институције двије земље да више сарађују и размјењују програме. Могућност за повезивање институција културе саговорници су препознали и у заједничком аплицирању код фондова Европске уније и других међународних институција.

Договорено је да се поводом обиљежавања овогодишњег Националног дана Грчке у Министарству културе организује наступ грчке пијанисткиње Доре Бакопоулос и соло пјевачице Ели Паспала.

Било је ријечи и о Споразуму о сарадњи у области културе између Министарства културе Црне Горе и Министарства културе Републике Грчке на чијем усаглашавању раде двије стране и предложено да се у наредном периоду организује његово потписивање, како би сви планирани пројекти сарадње били дефинисани овим документом.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?